A 10 leggyakoribb hiba 

                                                 autóhifi vásárlás előtt...

 

  vissza a főoldalra

 

 

 


Előfordult már Veled is, hogy később megbántál egy
vásárlást?

 

Nyilvánvaló, hogy azért kattintottál erre az oldalra, mert autóhifi vásárláson töröd a fejed, keresed a legjobb terméket, a legjobb áron...

 

Biztos vagy abban, hogy amiről azt hiszed,

a legjobb vétel, az valóban a legjobb?

 

Az a termék, amire éppen vágysz, terveid szerint egy erőteljes és szép  hangú, hosszú távon hallgatható rendszer építőkockája lesz...

 

...vagy nem felel meg várakozásaidnak és egy árához képest  gyenge hangú, élvezhetetlen összeállítást csinál az autóhifidből.

 

Egy hét után már nem tudod visszavinni az üzletbe, hogy "bocs fiúk többre számítottam, kipróbálnék egy másikat..."

 

Elégedetlenség, idegeskedés, szervizproblémák és felesleges pénzkidobás.

 

Kinek hiányzik ez?


Nap mint nap találkozom olyan ügyfelekkel, akik nem tudják, hogy melyek azok a fontos, vagy kifejezetten lényegtelen szempontok, amelyekre oda kell figyelni leendő autóhifi rendszerük elemeinek kiválasztásakor.

Ez természetes, hiszen mi autóhifisek is csak a saját szakterületünkön belül vagyunk jók, az évek alatt meg
szerzett tudásunk és szakmai tapasztalatunk hasztalan, ha pl. számítógépet, lakásriasztót, vagy klímaberendezést szeretnénk vásárolni.

 

 

Vásárolhatsz Te is úgy, mint az autóhifisek!

 

Szakértelmünket és tapasztalatainkat megosztjuk Veled.

 

Ingyenes cikkeinkből olyan tudásra tehetsz szert, amelyekből már ma elkezdheted alkalmazni azokat az egyszerű, bevált és működő tippeket, amelyek segítségével olyan rendszert állíthatsz össze, ami árához képest úgy fog szólni, hogy az meglepetést okozhat még tapasztalt autóhifiseknek is.

 

 

Ugye hasznos lenne egy személyes, top-autóhifi tanácsadó, akinek a véleményét bármikor kikérhetnéd?

 

Segítünk Neked, megkapsz minden olyan információt, amelyek segítségével könnyen eligazodhatsz abban az óriási reklám, információ, termék, Wattszám és öndicsérő reklámszöveg rengetegben, ami napjainkban Rád, mint műszaki cikk vásárlásán gondolkodóra zúdul.

 

Ha megfogadod tanácsainkat, jó esélyed lesz arra, hogy olyan dolgokra fogod költeni a pénzed, olyan termékeket fogsz választani, amelyek örömet fognak szerezni Neked hosszú évek elmúltával is, ugyanúgy mint akkor, amikor megvetted.

 

 

Kitől kaphatsz megfelelő segítséget?


Gondoljunk csak a '80-as évekre, akkoriban 2 dolgot lehetett vásárolni, Videoton kazettás magnót és a még talán a mai napig kapható szögletes, "napsütéstől megolvadós", szintén Videoton márkanév alatt futó 2 utas hangdobozt, mely sok Zsiguli kalaptartójának vált díszévé.
 
Ma? Legalább egy oldalt tele lehetne írni csak azokkal a márkanevekkel, amelyeket hazánkban forgalmaznak, ráadásul minden márkanévhez több száz termék tartozik és ez mind eladó.

Mindegyik kecsegtet valamivel, amivel Téged akar megnyerni, ez lehet az alacsony ár, brutális, vagy éppen szolid kinézet, nagyon sok Watt, kiváló műszaki adatok, csillogás, kék ledek, hangzatos extrák, jó reklámszöveg, egyszóval:

 

teljesen mindegy, hogy mi, csak vedd meg!
 Ki az, aki a milliónyi termék és információáradatból
kiválasztja a számodra legmegfelelőbbet?

   


Talán egy barát, vagy ismerős?
 
"Az én autómban minden az X márkából van megépítve, Te is ezt válaszd, ez a legjobb!"

 

Ez működik is addig, amíg ez a barát ki nem próbál egy valóban jobb Y márkát, majd mindent X-et elad és attól kezdve az Y lesz a császár mindaddig, amíg képbe nem jön egy még jobb Z.

Tapasztalata alig több, mint a Tiéd, csak annyiban jártasabb az autóhifiben, hogy van már egy jól, vagy az esetek többségében rosszul összerakott rendszere, "autóhifi" tulajdonos, de nem szakértő.

 

Tapasztalata csak a saját rendszerére korlátozódik, semmi többre, nincs rálátása az autóhifi piac kulisszái mögött lévő dolgokra, nem világos számára mi a különbség egy valóban jó erősítő és egy olyan erősítő között, amiről egy üzlet eladója mondta azt, hogy "ez a legjobb".

 

1% így az esélyed arra, hogy a pénzedért, az általad megálmodott rendszert kapod, vagy annál jobbat...

 

Rossz hír: kb. százból 1 az olyan rendszer, ami árához képest valóban a legjobbat nyújtja.

 

Olyan rendszered lehet, mint neki...

De mennyire jó az a rendszer?

Neked biztosan tetszik, mert valószínűleg jobb, mint azok, amit eddig hallgattál...

De mennyire tetszene ez egy autóhifiben jártas szakember-nek?

Minden rosszindulat nélkül merem állítani, hogy az ilyen átlagos renszerhez egy hozzáértő első körben csavarhúzóval nyúlna...Mennyiben lehet segítségedre egy márkakereskedő?

 

"Nézze Uram, bennem megbízhat, csak ezt a márkát érdemes megvenni!"

 

Valószínűleg a több száz autóhifi márka közül pont ez az egyetlen lesz az, ami a legjobb és amely minden tekintetben felülmúlja a többit? Jó vicc...

 

Attól még, hogy valaki a pult másik oldalán áll, nem biztos, hogy ért is ahhoz, amit csinál (autóhifi), vagy pont fordítva nagyon is ért valamihez amit éppen csinál csak ezt már úgy hívják hogy eladás.

 

Gondolj csak egy áruházi eladóra, tegnap még a szomszédos osztályon kazettákat pakolt, esetleg a számítógép osztály eladója volt, ma pedig neki kell egy olyan mélyládát ajánlania Neked, ami a legjobb hangot produkálja lépcsőshátú Hondában, RAP zenén, olyat, aminek a hangja kiválóan passzol az X márkájú elsőszettedhez stb.

 

Egy jó eladó nem biztos, hogy tapasztalt autóhifi szakember!
 


Ha az árához mérten a legjobb audió láncot akarod összeállítani, akkor Neked kell összeválogatnod a megfelelő elemeket!

 

Oldalunkon megtalálsz minden olyan fontos szempontot és módszert, amelyek segítségével jól választhatsz és nem lesz számodra az autóhifi  felesleges pénzkidobás...

 

 

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárlás előtt...
 

 

1. Nem tesztelsz!

 

Szinte minden készülék másképpen szól, legyen az, autórádió, hangszóró, mélysugárzó, vagy erősítő... Lényegtelen szempontokra támaszkodsz egy készülék kiválasztásakor, az olyan fontos tényezők, mint a hangzás, háttérbe szorul.

 

Pedig egy hangrendszert az ember a hangjáért vesz meg, vagy mégsem?

 

 

2.  Mindent Wattban mérsz,

 

pedig manapság nem hogy semmit nem jelent készülékeknél a teljesítmény, de maximálisan félre is vezet!

(amit a Wattokról tudnod lell...)

 

 

3.  Márkanév alapján vásárolsz:

 

X, vagy Y a legjobb autóhifi márka... Ilyen nincs! Rengeteg termék szaladgál rengeteg márkanév alatt. Olyan céget még "nem találtak fel", aki minden igényt maximálisan ki tudna elégíteni, ugyanis több különböző igény van, mint amennyit egy cég ki tud szolgálni a termékeivel, ráadásul mindezt a legjobban, kizárt!

 

Pl. Nekem nagyon bevált az X márka mint CD-rádió fejegység, otthon a televízióm is ez az X márka, de Televízióból én is egy másik Y márkára szavaznék, ami csapnivaló autóhifit gyárt, de TV-ben a legjobb, amit valaha láttam!

 

 

4.  Bedőlsz az öndicsérő reklámszövegeknek:

 

Nyiss ki egy prospektust és kezdd el olvasni: hihetetlen, felülmúlhatatlan, bámulatos, észbontó, utólérhetetlen és öndicséret és öndicséret és öndicséret.....

 

...és ezt még csak a 10ezer forintos mélysugárzóról írják.

 

Ne is várj mást, valahogy el kell adni azt a terméket is...

 

 

5. A pénz határozza meg az igényeidet,

 

holott pont fordítva kellene lennie! Rosszul teszed ha pusztán csak "Autóhifit" akarsz venni, nem pedig az általa nyújtott érzést, ennek erdményeként egy elhamarkodott vásárlás után sokak kosarába csak olcsó "autóhifinek látszó tárgyak" kerülnek.

 

Persze ez nem azt jelenti, hogy százezreket kell autóhifire költened.

 

Ha lenne rá lehetőséged, hogy árkategóriánként meghallgass termékeket, akkor lenne rálátásod, tudnád milyen plusz élményt kapsz egy 10ezerrel drágább készüléktől és hogy miért kerül egy erősítő akár 100ezer forintba, nem mondanád azt, hogy "nekem nem kell olyan hangos".

 

Egy erősítő nem azért kerül annyiba, mert olyan hangos, hogy leordítja a fejed, ha tudnád miért kérnek el érte ennyi pénzt, átéreznéd mi az a feeling, amit egy komolyabb készülék nyújthat, akkor Te sem gondolkodnál sokáig...

 

Hallgass meg magasabb árkategóriájú termékeket is, kerüld a gyanúsan olcsó "autóhifinek látszó tárgyakat".

 

 

6.  Mindent egyszerre akarsz:

 

Nem jó ötlet úgy nekiszaladni egy vásárlásnak, hogy 60ezer-ből minden kijöjjön!

 

Ha valóban élvezni is akarod azt, amire költöttél és az igényeid több pénzt követelnek, akkor inkább lépésenként állítsd össze rendszered.

 

Lehet, hogy így több időbe fog kerülni, mire a teljes rendszer összáll, de a végeredmény önmagáért fog beszélni.

 

Egy okosan összeállított rendszer több autócserét is megél, az analóg technikában (erősítők, hangszórók) nincsenek nagy változások, csak a jelforrást kell majd a kor követelményeinek megfelelőre cserélned, ha eljött az ideje.

 

 

7.  Rendszered elemei nincsenek egy szinten:

 

Pénzt adsz ki egy százezres fejegységért, a kijelzőn úszkáló delfinek miatt, a rendszer többi eleme viszont épphogy üti az alsó kategória legalját.

 

Egy ilyen rendszer kiváló a rajoláshoz, a haverok és csajok elkápráztatásához, csak nem élvezhető, a legfontosabb tényező a hangzás szempontjából.

 

A pénz, amit a "delfinekre" költenél, ott lenne az autódban mint hangszóró, mint erősítő, vagy egy komolyabb mélysugárzó, garantálom, hogy meg lennél lepve!

 

Ja, és a csajok sem süketek...

 

 

8.  Majd Pista beszereli pár ezerért :

 

Rengeteget dolgozunk az ilyen "Pisták" után...

 

Az, hogy valaki összerakott már pár autót, vagy éppen autóelektromos szerelő, vagy műszerész a végzett-sége, semmit nem jelent.

 

Magad sem gondolnád mennyi buktatót tartogathat egy autóhifi beszerelés. Nem véletlenül kerül annyiba egy installáció, mint amennyit egy tapasztalt és jól felszerelt műhely elkér egy ilyen műveletért.

 

Elég egy apró hiba és rendszered a ráköltött pénz ellenére csapnivalóan szól, gerjed, rosszabb esetben kigyullad az autód és így egy 10ezerrel olcsóbb beszerelés akár százezrekbe is kerülhet!

 

Nem vicc...

 

 

9.  Még mindig a hangzás az utolsó szempont:

 

Kék ledek, plexi, tükrök, design, design és design, persze mindezt a legolcsóbban, bár ha csajozásra, vagy rajolásra veszed az autóhifit, akkor csak így tovább, bár szerintem nagy lebőgés egy ránézésre "Ferrari" szintű autóhifi "40 lóerős" hanggal...

 

 

10.  Az autóhifi nem home-hifi, más világ:

 

Itt csak részben érvényesek a home-hifis beidegződések, egy hangszóró szett, ami általad jónak ítélt hangot produkál egy demófalban, valószínűleg pocsék és hallgathatatlan lesz egy Golf-ban.

 

Az a mélysugárzó, ami a legdögösebb hangú az üzletben, az autóba helyezve csak légpumpaként üzemel, hallható mélytartomány nélkül és ez fordítva is igaz!

 

Az autó kis utastere nem egyenlő egy 30 négyzetméteres üzlet, vagy egy demófal adottságaival, ami az előbbinél előny az az utóbbinál hátrány lesz és fordítva.

 

Ha már teszteled és meghallgatod a vásárlásra esélyes készülékeket, akkor érdemes lesz bekalkulálnod ezeket a buktatókat is!

 

Hamarosan elkészül az a cikkünk is ami a teszteléssel foglalkozik és ezeket a buktatókat is alaposan kivesézzük.

 

 

www.acrdebrecen.hu

Hasznos információk autóhifi vásárlás előtt...

Szeretnéd, ha ezek hasznos tanácsok és tapasztalat, amit itt találhatsz, végre a Te autóhifid hasznára is válna?

Ha végre egy okosan összeállított profi autóhifid lenne?

Ha autóhifid árához képest nem csak elfogadhatóan, hanem meglepően jól szólna?

Hogyan valósulhat meg ez a Te esetedben is?

 

Kérj ingyenes, személyre szabott ajánlatot rendszered hibáinak kiküszöböléséhez, segítséget a sikeres készülékválasztáshoz,

hívj minket most a (70) 450 6440-as számon!

 

 

 

Hasznosnak találod az itt olvasott anyagokat?

Segíts másoknak is: köszönettel veszem, ha hivatkozol erre a honlapra valahogy így:

ACR autóhifi tippek

 

Ha pedig át szeretnél innen venni anyagot, nyugodtan megteheted, egy feltétellel: értesíts minket róla és egészítsd ki forrásmegjelöléssel és egy élő hivatkozás­sal, egyéb esetben tilos, lopás amit teszel, és tetteidnek jogi következményei lesznek!

 

 

 

 

DEMÓAUTÓK

AUTÓHIFI TERMÉKEK

AUTÓHIFI SEGÉDLET

OPEL CALIBRA TURBO

RENAULT TWINGO

BMW COUPE

VW POLO

EMPHASER EYEBRID KISPÓ

SPECTRON HONDA PRELUDE

HONDA ACCORD TYPE R

ACR WORKSHOP

DEMÓAUTÓK 2

DEMÓAUTÓK 3

 

YACHT HIFI

OUTLET STORE...

SZUPERAKCIÓ!!!

AUTÓ MULTIMÉDIA  DVD / TV / CD / MP3  FEJEGYSÉGEK, KIJELZŐK

CD / SD / MP3 / RÁDIÓ FEJEGYSÉGEK

CD / RÁDIÓ     FEJEGYSÉGEK

MAGNÓ / RÁDIÓ FEJEGYSÉGEK CD-TÁRAK 

MÉLYSUGÁRZÓK SUBLÁDÁK

1 - 2 CSATORNÁS ERŐSÍTŐK

4 CSATORNÁS ERŐSÍTŐK

5 - 7 CSATORNÁS ERŐSÍTŐK

HANGSZÓRÓ SZETTEK

2 - 3 UTAS HANGSZÓRÓK

AUTÓ NEON ÉS FÉNYTECHNIKA

KONDENZÁTOROK SPECIÁLIS AUTÓHIFI AKKUMULÁTOROK

ZAJCSILLAPÍTÓ ANYAGOK

RCA, TÁP ÉS HANGSZÓRÓ KÁBELEK

KIEGÉSZÍTŐK, TARTOZÉKOK, SZERELÉSI ANYAGOK

BESZERELÉSI KÖLTSÉGEK

JAVÍTÁSI  KÖLTSÉGEK

AUTÓ ÉS MOTORKERÉKPÁR RIASZTÓK

IMMOBILISER, KÖZPONTIZÁR, ELEKTROMOS ABLAKEMELŐ

PERMANENTMARK UV LAKK GÉPJÁRMŰVÉDELEM

BIZTONSÁGI,  FÉNY- ÉS HŐVÉDŐ AUTÓÜVEG FÓLIÁZÁS

A 10 leggyakoribb hiba autóhifi vásárlás előtt...

Hány wattos erősítőt vagy hangszórót válasszak?

1. Miért rosszabb a gyári "HiFi"?

2. Új autóhifi összeállítása...

3. Ha a gyári rendszernél már jobb van a birtokodban...

4. Mélysugárzók, erősítők...

5. Szabadon választott autóhifi kiegészítők...

Fejegység vásárlás előtt...

Multimédia vásárlás előtt...

Erősítő vásárlás előtt...

Hangszóró szett vásárlás előtt...

Mélysugárzó vásárlás előtt...

Autóriasztó vásárlás előtt...

Mennyit érdemes autóhifire költeni?

Zajcsillapítás és a hangszórók elhelyezése...

Érdemes-e kábelekre költeni?

Milyen autót építsek?

Mit jelent az, hogy "jól szól"  és mi az, hogy "szépen szól"?

HiFi tuningolás és hibakeresés...

Mélysugárzó láda gyártás...

Ajtópanel készítés...

Nem szeretnéd, hogy a mélysugárzó elfoglalja a csomagtartódat?

Sípolás és generátorzaj...

ÉRDEKESSÉGEK

TESZTEK

HÍREK,  CIKKEK, AJÁNLATOK

KIÁLLÍTÁSOK

LETÖLTÉS

HITELRE IS!

WEBSHOP

MIÉRT ÉRDEMES AZ ACR-T VÁLASZTANOD?

ACR LINKEK

HASZNOS LINKEK

 

vissza a főoldalra