A MULTIMÉDIA

MESSIÁSA

   

vissza az előző oldalra                                         vissza a főoldalra

   

Több hónapos várakozási idő követte a Zenec ZEM-W700DMM multimédiás monitor bejelentését, míg végre fizikailag is elérhetővé vált, ezért sokaknak nem maradt más választás mint előjegyezni és várni...2004 decemberében érkeztek mag az első példányok, ami igen nagy érdeklődésre tartott számot mind a kereskedők, mind a vásárlók részéről, hiszen 170 000 forint alatt senki nem kínál hasonló tudású készüléket!
 

 

 

A fejegység egyértelműen a nehéz - szuper nehéz súlycsoportba tartozik, de a tartalom tudatában ez csöppet sem meglepő. Kivitel, anyagfelhasználás és esztétikum terén mindig is példamutatónak számított a Zenec, de mint az már a sajtófotók alapján is sejthető volt, jelen esetben is alaposan kitettek magukért a tervezők.


 

Ami szinte mindenkinek azonnal szemet szúr és ellenállhatatlan tapogatásra ösztökél, az az előlap esetében (is) alkalmazott rendkívül kellemes anyag mely olyan, mintha valamilyen gumírozott felülettel lenne dolgunk. Ez egy barátságos tapintású, nagyon esztétikus, csúszás és ami a legfontosabb abszolút kopás és karcolódás mentes kezelőlapot eredményez, így akár több év elteltével is új állapotában tündökölhet majd készülékünk - nagyon igényes megoldás. Az előlap két részre van osztva, alul, a fix részen foglal helyet a legtöbb kezelőgomb, úgy mint léptetés, tekerés, hangerő, ki-be kapcsoló stb. míg a felső részen csak az impozáns "óvatos" kék megvilágítású kijelző és a 4 db, az előlapmozgatást és pozícionálást navigáló gomb.

 

Az előlapot széltében átszelő perforáció, az ízléses szegmensekből építkező kijelző, a pazar anyagválasztás egy napjaink autóhifis készülékeitől merőben eltérő szemlélet szerint megalkotott terméket sejtet. Hátulján nagy kazal csatlakozó keserítheti meg a beszerelők életét, már pusztán a mennyiség láttán is elmehet a kedve az "amatőr" hifistának a házilagos beszereléstől. Szakműhelyen spórolni jelen esetben nagyon nem javallott, ha épp össze is tudja dugdosni az illető, betolni lehet, hogy még telitalppal sem fog menni! Többszörös kép-hang ki és bemenettel támogatja az összetettebb, több monitorral és műsorforrással ellátott multimádiás rendszereket (rengeteg RCA aljzat a szivárvány minden színében), saját négy csatornás erősítőjével pedig a hangtechnikán spórolókat (nem mintha létezne olyan) Az igazi adu-ász - az analóg TV tuner - meglétéről antenna bemenetek tanúskodnak.

 

Bekapcsolást követően semmi extra nem történik, megszólal, aminek éppen kell, a legszükségesebbről az előlapon lévő kijelző is hiánytalanul tájékoztat. Vélhetően ez lesz a legkevésbé favorizált üzemmódja, örülhet, ha sikerül "bebootolnia" mire tulajdonosa már nyitogatja is kifele. P(anel)Power gomb megnyomására kellemes "star trek feeling" lesz úrrá rajtunk, a monitor halk motorhang kíséretében akadályoztatást ellenőrizendő kicsúszik, majd visszatér eredeti állapotába, és csak ezután veszi fel végleges pozícióját.

 

Nem nehéz rájönni, hogy miért is teszi meg ezt az egyébként csak első bekapcsolást követő látszólag felesleges műveletsort, hiszen egy (még ha csak időszakosan is) fekvő monitor autótípus függvényében több dologba is beleütközhet. A nyitás - zárás művelet minden nyekergés és bizonytalankodás nélkül gyorsan és akkurátusan megy végbe - kíváncsi kukucskálással kideríthető, hogy minden igénybevételnek kitett csúszó forgó alkatrész fém - a kinyitott monitor reteszelést követően bebetonozva áll a helyén. Kézenfekvő extra az ideális rálátási pozíció és a műszerfalhoz való igazítást segítő finom hangolás lehetősége, mely segítségével nem csak a panel dőlésszögét tudjuk széles határok között állítani, hanem annak tengelyét is három állásban, és a hatásvadászok legnagyobb örömére mindez a tartozék távirányítóval is dirigálható.

 

Hibát lehet keresni a monitor képminőségén, csak éppen nem érdemes, borotva éles, nagy fényerejű ragyogó felbontású, abszolút tükröződésmentes kijelzőjén olyan extra szögekből is színhelyes (!) képet élvezhetünk, ahonnan más monitorok esetében max. azok működésére lehet következtetni, hiszen képi információval már rég nem képesek szolgálni.

 

A TV tuner érzékenysége jónak mondható - már amennyit a hazai TV adók engednek belőle sejtetni - állóhelyben és országúton teljesen elfogadható és viszonylag zavarmentes képet produkál, menet közben városban magasabb házak között szellemkép és kása jelentkezhet és csak az erősebb adók élvezhetőek, de mit is várunk egy mobil tv -től, amikor lakásban sem egyszerű szobaantennával állandó jó képet produkálni... A kis mindentudó, mindenevő DVD/MP3 ZENEC ZE 050-el párosítva ütőképes multimédiás rendszert kaphatunk, mindezt olyan ár minőség párosításban, mellyel szemben hosszú ideig nem csak a felhasználók fognak értetlenül pislogni. Nos, akkor megérte várni?


Teljesen motorizált, 7" TFT monitor 1440 x 234 pixel felbontással

Magas fényerejű TFT panel 450 cd/m2

NTSC / PAL kompatibilitás

Teljesen motorikus nézőszög állítás utolsó pozíció memóriával

OSD menü minden beállításhoz

Intelligens fényerő kontroll

Jelszavas védelem

AM/FM radió RDS - EON funkcióval

TV tuner 4 csatornás diversity (NTSC/PAL)

4 x 40 W belső erősítő

DVD/VCD/CD váltó kontrol

4 RCA kimenet

1 pár aux bemenet

4 videó bemenet (tartalmazza a tolató kamerát)

Video kimenet

Telefon némítás

Távirányító

 Fogyasztói ár: 139 990 Ft.
Ajánlott Zenec ZE-050DVD lejátszó: 42 990 Ft.
Opcionális ZE 5.1 Digitális erősítő: 79 990 Ft.

 

 

vissza az előző oldalra                                         vissza a főoldalra