MINŐSÉGI                

ALTERNATÍVA   

  

vissza az előző oldalra                                         vissza a főoldalra

 

 

Mintha hónapok óta ottfelejtett fortyogó kutyatápos fazék fedőjét emelné fel szegény, minőségi szórakoztató elektronika iránt fogékony fiatal, mikor első ízben végez betekintést az autóhifi világába. Ha nem elég erős a gyomruk, vagy nem rendelkeznek megfelelő kombinációs készséggel szó nélkül visszacsapják a fedőt mondván nem kíváncsiak erre az egészre. Pedig férfi ember számára ideálisabb hobbi mint az autó hifi nem sok létezik, tudják ezt világszerte...

 

 
 

 

Az ACR Spectron márkája már régóta állja a sarat, és nyújt megbízható minőségi alternatívát hazánkban is a belépő szintű készülékek között, szolgáljon erre tanúbizonyságul a nagy népszerűségnek örvendő és rendhagyó felépítésű "kocka spectron" ládikó, mely kitűnő érzékenységével terhelhetőségével és zenei hangjával szemben nem sok konkurens doboz jutott szóhoz.

Legalább ekkora kakukktojás volt annó a SPC 216 CP komponens szett is, mely ha nem is tartozott a legszívdöglesztőbb kinézetű hangszórók közé, ragyogó térábrázolásával kiemelkedő mélytartományával, mézédes énekhangjával alaposan átrendezte sokakban az olcsó hangszórókról kialakított képet,- teljesen általános hogy 60 - 100 000 Ft. - os erősítőkkel karöltve teszik dolgukat a mai napig, lévén gazdájuknak nem nagyon akaródzik megválni tőlük.


 


 

A Spectronnál is rájöttek hogy szívesebben veszik az emberek a hangszórókat, ha azok nem csak a hangjukkal bizonyítanak, hanem látszik is rajtuk hogy jók, ezért a 2004 -es modell - 62 CP - széria már ránézésre is jóval kiforrottabb és esztétikusabb darab volt, melynek azon túl hogy sikerült megőriznie elődje erényeit, már terhelhetőség és hangnyomás terén is mércét állított kategóriájában.

Elődök sikerein felbuzdulva - mint az várható volt - az idei évre tovább csiszolódott a kis komponens, és egy az árkategóriájában megszokott klisék teljes figyelmen kívül hagyásával, egy rendkívül gusztusos, abszolút csicsamentes terméket rejt az SPC 162 DC feliratozású doboz. A termék kidolgozása olyannyira jól sikerült, hogy kinek vajmi köze is van az autóhifihez furcsa értetlen tekintettel néz a fémtömegre és kérdezi: "mennyi ez a szett???".

 

Ugye mindenki a woofert kívánja először tapicskolni, nyomkodni, szagolni lévén az a komponensek leglátványosabb része, nos a 16 - os hangszóró ránézésre is elbírhat akár több "egészséges" amerikai gyermeket is, lévén a gyönyörű formatervezett, felrobbanthatatlannak látszó, agyon merevített káva öntvény alumíniumból van és fekete rücskös eloxálást kapott. A csavarozási pontok dícséretesen ki lettek képezve, csúszó sarus csatlakozói sem éppen tucat termékek, membránszéle rendkívül finom tapintású butil gumi, maga a membrán szemet zavarba ejtő sűrű hosszanti barázdákkal van erősítve, a porvédő sapkán régi logó helyett immáron egy sokkal dinamikusabb hatású grafiti stílusú felirat hirdeti a termék hovatartozását. Mágnese nem csak extra átmérővel hanem 25 mm vastagsággal is dicsekedhet (már lehet is kezdeni az MDF karikázást!), így az egész diótörő kellemes Bostonos utánérzést kelt.

Tetemes plexidoboz hangváltója a régi és rendkívül jól bevált Spectron (vagy inkább hifis) szemlélet szerint készült, így csak a legszükségesebb de feltétlenül minőségi alkatrészek állnak a jel utjában.

 


 

A magassugárzónál méretileg tökéletesen passzol a mélyközéphez lévén az igényes házikóban vajpuhán mozgó selyem hangszóró átmérője 45 mm!
Az előző szériáknak köszönhetően a márkanév jelen esetben már garancia a kiemelkedő hangminőségre, amit a meghallgatás is alátámaszt, gördülékeny energikus mélyek, tolakodástól mentes érzéki magastartomány és hiteles énekhang együttesen rendkivül hosszan hallgatható, nagyon dinamikus és informatív hangot eredményez, mely bizony nem épp az olcsó hangszórók ismérve....

 

A termék ára jelenleg 29.990 Ft helyett 18.990 Ft!

 

vissza az előző oldalra                                         vissza a főoldalra