ÚJ RODEK RC SZETT               
135/136NEO ÉS 165/166NEO
  

   

<<< vissza az előző oldalra                                         vissza a főoldalra

 

Igazi ínyenceknek készült a kék külsőbe bújtatott Rodek RC (132/134 és 162/164) hangszóró szett, mely fő ékessége a ribbon magassugárzó volt, míg a könnyű beszerelhetőségről a neodymium mágnessel felszerelt változat gondoskodott.

 

Idén új menü került az ínyencek asztalára, hisz a nagy kékségéről felismerhető hangszórókat, egy új sorozat váltotta fel. Első körben a magassugárzókat vettük górcső alá, de ribbon helyett csupán szokványos selymet találtunk, 19mm-es felületre feszítve. Ennek köszönhetően a hangváltó is megújult kívül-belül mely látványosságban is szakított az előddel, és egy emészthetőbb, többek által gusztusosnak tartott, egyszerű műanyag házba került beépítésre.

A régi szett, külföldön már többször bizonyított hangjával!

 

Technikai csemege nélkül nem lehet Rodek termék, ezért az igazi finomság a mélyközép hangszórón látható. Hihetetlen lapos! És ezt, nem is akárhogy érték el a fejlesztők, hisz a hagyományos kifordított technika helyett (nem a porsapka helyén, a membrán előtt található a lengőcséve és a mágnes - mint pl. a Spectron szett esetén) más megoldást kerestek, hisz ennek egyik hátránya, hogy a membrán felület csökken, vagyis a szép mélyközép hangokért fizetünk a laposságért. A Rodek szett esetében a fejlesztőmérnököket addig ostorozták, míg végre megoldották, hogy a lengőcséve a mágnesen kívül maradt - mint a neo Emphaser mélysugárzók esetében. A 16cm-es szett csévetest átmérője nőtt, így a terhelhetőség is nőtt, míg a beépítési mélység jelentősen csökkent: 47mm!!!

A világ egyik leglaposabb mélyközép hangszórója!

A meghallgatások során, még bejáratás nélkül is több mélyközepet produkált a szett, mint elődje - átlagos beépítés esetén. Akik nem kedvelték a ribbon által keltett zenét, azoknak lehet jó választás ez a termék, hisz nyugodtan, kiegyensúlyozottan zenél, mely így szélesebb rétegnek nyújthat alternatívát a 45-60e forintos ársávban. További előny elődjéhez képest a 4-5e forintos árelőny, mely vélhetőleg sokak számára az új sorozat felé billenti majd a mérleg nyelvét egy esetleges komponens szett választása esetén.

Technikai specifikáció:
Az új Rodek RC135 / RC136NEO (13cm) és RC165 / RC166NEO (16cm) hangszóró szett azonos technikai paraméterekkel rendelkezik, mint elődje:
  • 13cm-es szett: 80W folyamatos terhelhetőség, 86dB érzékenység, 80 - 30.000Hz frekvencia átvitel, 4Ohm.
  • 16cm-es szett: 100W folyamatos terhelhetőség, 88dB érzékenység, 60 - 30.000Hz frekvencia átvitel, 4Ohm.

 

 

<<< vissza az előző oldalra                                         vissza a főoldalra